Будищенська громада
Черкаська область, Черкаський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Оголошення

19 березня 2024 року у м. Черкаси відбудеться освітній захід в межах інформаційно-просвітницької кампанії для малих агровиробників.

Фото без опису

Тема заходу: «Нові можливості для аграріїв з Фондом часткового гарантування кредитів у сільському господарстві»

Додаткову інформацію щодо заходу можна отримати за телефоном +38 067 942 74 12 Роман Колібаба, експерт з питань доступу до фінансування ТОВ «Агріаналітика»

 

ШАНОВНІ ЖИТЕЛІ ГРОМАДИ!

З метою зменшення відходів та їх негативного впливу на навколишнє середовище рекомендуємо НЕ ВИКОРИСТОВУВАТИ ШТУЧНІ КВІТИ, КОШИКИ, ВІНКИ на територіях кладовищ Будищенської сільської територіальної громади.

Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб, громадян - суб'єктів підприємницької діяльності - від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Просимо відмовитися від пластикової поминальної атрибутики.

Бережіть здоров’я  своє та оточуючих!

 

 

Виконавчий комітет Будищенської сільської ради оголошує добір на зайняття вакантних посад на період воєнного стану:

- спеціаліста І категорії відділу інформаційно-організаційної роботи та кадрового забезпечення Виконавчого комітету сільської ради

Вимоги до кандидата: вища освіта не нижче ступеня бакалавра, стаж роботи за відповідним професійним спрямуванням - не менше 2 років, вільне володіння державною мовою, володіння основними принципами роботи на комп'ютері та відповідними пограмними засобами, наявність сертифіката про навчання законодавства щодо доступу до публічної інформації;

- спеціаліста відділу планування, бухгалтерського обліку та звітності Виконавчого комітету сільської ради

Вимоги до кандидата: вища освіта не нижче ступеня бакалавра, стаж роботи за відповідним професійним спрямуванням - не менше 2 років, вільне володіння державною мовою, володіння основними принципами роботи на комп'ютері та відповідними пограмними  засобами.

  Призначення на посаду відбувається за результатами співбесіди із претендентом.

 Для участі у співбесіді особи, подають такі документи:

  • заповнена особова картка (форма П-2 ДС);
  • копія документа, що посвідчує особу;
  • копії документів про освіту;
  • копія військово-облікового документа для військовозобов’язаних;
  • декларація кандидата на посаду.

 Документи приймаються шляхом  подання документів особисто за адресою: с. Будище, вул. 30 років Перемоги,42, адміністративне приміщення Будищенської сільської ради. Телефон для довідок: 340222.

Відповідно до Закону України «Про правовий режим воєнного стану» у період дії воєнного стану особи призначаються на посади в органах місцевого самоврядування, сільським головою без конкурсного відбору, обов’язковість якого передбачена законом.

Після припинення чи скасування воєнного стану, але не пізніше шести місяців з дня його припинення чи скасування, на посади в органах місцевого самоврядування, на які особи призначені без конкурсного відбору, оголошується конкурс. Граничний строк перебування особи на посаді, на яку її призначено без конкурсного відбору, становить 12 місяців з дня припинення чи скасування воєнного стану.

 

Шановні жителі громади!

Фото без опису

Все частіше отримуємо тривожні повідомлення про безпритульних тварин на вулицях населених пунктів громади, про їхню агресивну поведінку. Звертаємось до усіх, хто утримує собак – ваші домашні улюбленці не повинні гуляти селом/селищем без нагляду та спеціальних засобів для вигулу.

Через загострення ситуації з неконтрольованим перебуванням тварин на території громади, просимо власників домашніх тварин ознайомитися із передбаченою відповідальністю за протиправні дії.

Законодавство України чітко окреслює нашу відповідальність:
Стаття 22 Закону України «Про захист тварин від жорстокого поводження» зобов’язує осіб, які утримують тварин, запобігати неконтрольованому розмноженню домашніх тварин.

Стаття 1 Закону України «Про захист тварин від жорстокого поводження» передбачає відповідальність за такі дії.

Стаття 32-1. Роз’яснює повноваження місцевих рад на відповідній території і в межах їхньої компетенції:
– вжиття заходів та забезпечення дотримання заборони провадження діяльності пересувних звіринців, пересувних зоопарків, пересувних виставок диких тварин та іншої забороненої цим Законом діяльності в межах території відповідної адміністративно-територіальної одиниці;
– організація та здійснення заходів щодо захисту тварин від жорстокого поводження.

Стаття 9. Роз’яснює особливості утримання домашніх тварин:

Особа, яка утримує домашню тварину, зобов’язана:

– забезпечити домашній тварині необхідні умови, що відповідають її біологічним, видовим та індивідуальним особливостям, відповідно до вимог цього Закону;
– дотримуватися санітарно-гігієнічних норм експлуатації жилого приміщення, де утримується домашня тварина (місце постійного утримання), та норм співжиття.

Правила утримання домашніх тварин установлюються органами місцевого самоврядування. (Розроблено та затверджено Рішенням Будищенської сільської ради від 28.01.2022р.№34-2/VІІІ затверджено Правила утримання домашніх тварин на території населених пунктів громади.) (ЗАВАНТАЖИТИ)

Особи, які утримують домашніх тварин, мають право з’являтися з ними поза місцями їх постійного утримання (супроводжувати їх). Супроводжувати домашню тварину може особа, яка досягла 14-річного віку. Особа, яка супроводжує тварину, зобов’язана забезпечити:
– безпеку оточуючих людей і тварин, а також майна від заподіяння шкоди супроводжуваною домашньою твариною;

– безпеку супроводжуваної домашньої тварини;

– безпеку дорожнього руху при проходженні з домашньою твариною біля транспортних шляхів і при їх переході шляхом безпосереднього контролю за її поведінкою;

– наявність повідка для здійснення вигулу собак та інших домашніх тварин, які можуть становити небезпеку для життя чи здоров’я людини, поза місцем постійного утримання таких тварин, а також намордника на собаках порід, що включені до Переліку небезпечних порід собак, що затверджується Кабінетом Міністрів України;
 

Якщо ви стали свідком самовільного вигулу тварини без нагляду господаря – радимо звернутися до поліцейського офіцера громади тел.(096)8485954 або поліцію тел.102.

Фото без опису

 

 

 

Фото без опису

 

 

Перелік аптек, які здійснюють

пільговий відпуск лікарських засобів за рецептами лікарів  жителям Будищенської територіальної громади

№ п/п

Назва аптечного закладу

Адреса

1.

Аптека №20

Черкаська область, Черкаський район, село Мошни, вул. Спасо-Преображенська, буд. 56г

2.

Аптечний пункт №3 Аптеки №202

Черкаська обл., Черкаський р-н, с.Червона Слобода, вул.Пирогова, 3, КНП "Черкаська ЦРЛ"

3.

Аптека № 3

м.Черкаси, б-р Шевченка, 398

4.

Аптека № 201

м.Черкаси, вул. Вернигори, 7

5.

Аптека № 202 

м.Черкаси, вул. Смілянська, 171

6.

Аптека №36

м.Черкаси, вул. Святителя-хірурга Луки 14/1

 

 

 Графік прийому громадян

Черкаською філією Черкаського обласного центру зайнятості

День тижня

Години прийому

Місце

проведення

Перелік послуг

Остання п’ятниця

січня

березня

 травня

липня

вересня листопада

09.00 - 12.00

приміщення

сільської ради

с.Будище

вул.30 років

Перемоги, 42

  1. Інформаційно-консультаційні послуги (Порядок реєстрації перереєстрації та обліку осіб, які шукають роботу, перелік документів необхідних для реєстрації та інше)
  2. Пошук роботи через WEB-сайт Державної служби зайнятості та інші сайти з пошуку роботи (за наявності доступу до мережі Інтернет)
  3. Резервування часу для прийому у фахівця центру зайнятості через сервіс «електронна черга» (за наявності доступу до мережі Інтернет)
  4. Юридична консультація з питань зайнятості
  5. Замовлення(отримання) довідок про не перебування на обліку
  6. Професійна орієнтація, у тому числі проведення тестування, з метою виявлення схильності до тої чи іншої професії, за попереднім записом

Остання п’ятниця

лютого

квітня

червня

серпня

жовтня

грудня

09.00 - 12.00

Приміщення

ЦНАП

с.Свидівок

вул.Шевченка, 177

У період дії карантину та проведення бойових, дій під час воєнного стану в Україні прийом фахівцями служби зайнятості здійснюється в режимі «віддаленого робочого місця» з використанням дистанційних засобів зв’язку

(телефон (0472)352414, Viber +380631327109)

 

 

 

Оголошення!

До відома жителів громади!

Для можливості придбання продукції в соціальному магазині ДП «Перемога Нова» за пільговими цінами для жителів с.Свидівок та с-ща Сокирна буде здійснюватися підвезення. Автобус буде їздити щовівторка о 8:15-8:30 із

зупинки «Центр» в с.Свидівок

зупинка магазин «Реп’яшок»

зупинка центральний в’їзд в с-ще Сокирна

зупинка соціальний магазин ДП «Перемога Нова».

У зворотному напрямку автобус від’їжджатиме о 10:45-11:00

Зупинки автобуса ті ж самі.

 

 

Програма “Доступні ліки” під час воєнного стану

Програма “Доступні ліки” продовжує діяти і під час війни. Кількість ліків, які можна придбати безкоштовно або з невеликою доплатою, навіть зростає. Держава продовжує відшкодовувати аптекам їхню вартість, забезпечуючи українцям доступ до найнеобхідніших препаратів.

За 2022 рік було погашено 10 168 541 рецептів, фактична вартість відшкодування яких склала 2 млрд 243 млн грн. 

Коли українці – через військову агресію російської федерації – зіткнулись з погіршенням не тільки здоров’я, а й матеріального стану, програма набула особливо важливого значення для багатьох громадян.

Державна програма реімбурсації (відшкодування) розповсюджується на понад 400 лікарських засобів. Серед них ліки від:

 – від серцево-судинних хвороб; 

 – від діабету ІІ типу; 

 – інсуліни; 

 – для профілактики інсультів та інфарктів; 

– від розладів психіки та поведінки; 

 – від епілепсії;

 – для лікування бронхіальної астми; 

– для лікування нецукрового  діабету;

– хвороби Паркінсона

– та ХОЗЛ (хронічні  обструктивні захворювання легень)

Для того, щоб почати отримувати «доступні ліки» під час воєнного стану, пацієнту необхідно звернутись:

  • для лікування серцево-судинних захворювань, бронхіальної астми, цукрового діабету ІІ типу до свого лікаря, з яким укладено декларацію або до будь-якого іншого сімейного лікаря ПМД. 

Адже первинна допомога для ВПО надається у повному обсязі, наявність декларації для цього не обов’язкова. Лікар проведе огляд, діагностику, призначить необхідне лікування, зокрема й медикаментозне. Тож громадяни, які переїхали до інших місць та не мають звʼязку зі своїм сімейним лікарем, терапевтом або педіатром, можуть отримати рецепт в найближчому центрі надання первинної медичної допомоги. 

  • для лікування  розладів психіки та поведінки – до психіатра; 

  • епілепсії – до психіатра або невролога;

  • першу схему лікування інсуліном прописує  лікар-ендокринолог, відповідно, він же виписує рецепти на інсуліни 

  • проти нецукрового діабету перший рецепт також має виписати ендокринолог.

А за повторним рецептом можна вже звертатися до лікарів, які надають первинну медичну допомогу.

Під час воєнного стану аптеки приймають як паперові, так і електронні рецепти.

У випадку, коли лікар має доступ до електронної системи охорони здоров’я, він створить електронний рецепт, і номер рецепту та код підтвердження надійдуть на телефон пацієнта. У разі відсутності доступу до електронної системи охорони здоров’я, лікар випише паперовий рецепт, поставивши свій підпис та печатку.    

З цим рецептом пацієнт може звернутися до  аптеки, яка має договір з НСЗУ на відпуск ліків, і отримати безоплатні препарати.  

Знайти найближчу таку аптеку можна за телефоном 16-77 (контакт-центр НСЗУ).

На час дії воєнного стану рецепти на інсуліни виписуються із розрахунку на місяць лікування. В рецепті на інсулін лікар може не зазначати торгові назви препаратів. А замість цього вказувати дані, виходячи з такої класифікації:

- інсулін людський генно-інженерний короткої дії або середньої дії;

- аналог інсуліну ультракороткої дії;

- аналог інсуліну тривалої дії;

- комбіновані інсуліни (людський генно-інженерний 30/70, аналоговий інсулін 30/70).

Повністю безоплатними залишаються  47 препаратів інсуліну, ще 29 можна придбати з незначною доплатою, яка складає 15% від роздрібної вартості препарату. 

Держава гарантує пацієнтам із цукровим діабетом доступ до базового лікування інсулінами безоплатно. Базове лікування залежить від категорії, яку визначає для пацієнта ендокринолог, і передбачає або препарати інсуліну людини, або аналоги інсуліну відповідної форми.

Усі пацієнти з інсулінозалежним діабетом мають безоплатний доступ до базового лікування. А ті, хто бажає отримувати інсулін іншого типу або виду, отримають його з доплатою 15% від вартості препарату.

Програма реімбурсації “Доступні ліки” не має територіальних обмежень всередині країни, тож пацієнти можуть отримувати свої препарати там, де їм зручно.

Більше корисної інформації міститься у чатботі “Спитай Гриця” (https://t.me/SpytaiGrytsia_bot) . Сервіс розповість, де отримати ліки кожному пацієнту у селі, містечку чи місті  та які препарати можна отримати за програмою «Доступні ліки». 

 

 

 

 

 

 

 

Фото без опису

 

 

Фото без опису

 

 

 

 

 

 

 

 

21 Червня, 2023 р., 14:40
Хочете почати торгівлю на фондовому ринку, відновити обіг цінних паперів чи створити організацію професійних учасників ринку капіталів, але не знаєте, з чого почати? Переходьте на Гід з державних послуг. Там знайдете покрокову інструкцію, як отримати необхідну послугу. Замість того, щоб годинами розбиратися самотужки.
09 Червня, 2023 р., 09:14
Кожен, хто живе чи працює в Україні, повинен сплачувати податки. Однак часто люди просто не знають, куди звернутися, щоб, наприклад, оформити картку платника податків чи підтвердити статус податкового резидента України.
07 Червня, 2023 р., 11:51
Дитина в усьому бере приклад з батьків, старших братів, сестер, тому дорослі повинні бути гідним прикладом дотримання правил дорожнього руху для наймолодшого члена родини.
06 Червня, 2023 р., 17:02
«Вам телефонує служба безпеки банку» - одна із найпоширеніших шахрайських схем. Вам дзвонить невідома людина і впевненим і суворим голосом, представляється співробітником служби безпеки банку, іноді навіть начальником служби безпеки.
05 Червня, 2023 р., 12:40
Правоохоронці вкотре закликають нікому не повідомляти коди від картки, паролі від інтернет-банкінгу, CVV-коди, номер та строк дії банківської карти та іншу персональну інформацію. У випадку, якщо вам телефонують невідомі, називаються працівниками фінансової установи та вимагають дані банківських рахунків, негайно телефонуйте до поліції на спецлінію «102».
02 Червня, 2023 р., 16:00
Нині шахрайство в Інтернеті набуває все більших масштабів. Злочинці вигадують нові схеми виманювання  грошей з користувачів. Практично повна безкарність, анонімність шахраїв, велика кількість довірливих людей – все це підживлює цей своєрідний «бізнес». 
01 Червня, 2023 р., 16:54
Шахраї постійно вигадують нові способи відбирання грошей українців. Однак деякі їх методи старі й відомі. Один з них — це банкомати «із сюрпризом». 

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь